Loading

Vandra i fjällen

Funäsfjällen har bland Europas bästa och vänligaste fjäll för vandring. Med lättillgängliga vandringsleder som är välmarkerade och välskötta når du oslagbar natur och vyer. Du kan gå allt från korta, trivsamma dagsturer till flerdagsturer med övernattning mitt ute i ödemarken. Från Bruksvallarnas fjällhotell når du alla turer med en kort bilresa eller direkt från hotellgården.

Cykla i fjällen

Standardcykel, mountainbike eller avancerad downhill. Oavsett hur ni vill ta er fram så finns det leder för er i varierande terräng och svårighet.
Hos oss på Bruksvallarnas Fjällhotell är det perfekt att bo för cykling. Ni börjar cykla direkt från hotellet och når många av cykelturerna direkt. I området finns också uthyrning, guidade turer och cykelservice.

Fiska i fjällen

Funäsfjällen är ett av Sveriges allra största kortfiskeområden. Här är variationen på fisket stor och det finns vatten för alla typer av fiske. Det som nappar är bland annat röding, öring, harr och sik. I Funäsfjällen finns fiskepasset. Med fiskepasset får du tillgång alla tilllåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten.

Golfa i fjällen

I området finns två vackra banor, Ljusnedal och Ramundberget. Ljusnedal ligger ca15 km från hotellet och är en 18-håls golfbana som fått pris som en av Sveriges vackraste golfbanor. Här finns även en drivingrange. Ramundberget har en 9-hålsbana som går längs med Ljusnan. En spännande bana som kräver lite mer precision än längd.