Loading
Dessa allmänna villkor gäller mellan Bruksvallarnas fjällhotell och den som själv eller genom annan träffar avtal med Bruksvallarnas fjällhotell enligt vad som angetts i bekräftelsen (gästen). Avtalet kan gälla boende, resa, aktivitet och köp av andra produkter och tjänster, eller en kombination av dessa (arrangemanget). Samtliga priser avser svenska kronor (SEK) och redovisas inklusive moms.
Vem är ansvarig?

Ansvarig förmedlare är:

Bruksvallarnas Fjällhotell      
Stationsvägen 11
840 97 Bruksvallarna

org.nr: 556602-6109

När är min bokning bindande?
Det är gästens ansvar att kontrollera bokningsbekräftelsen och att se till att ankomst och avresedatum är riktiga. Bokningen gäller såväl bokningsstället som för gästen så snart eventuell anmälningsavgift och/eller hela bokningen är betald.
Avgift vid efterfakturering.
Vid fakturering av bokning/vistelse i efterhand tas en avgift på 50 SEK ut.

Efterfakturering får endast ske om det är avtalat när bokningen sker.

När ska betalningen ske?
Du skall betala det pris som är fakturerat för din bokning, plus eventuella tillkommande avgifter som exempel serviceavgift.  Betalningen ska göras inom det datumen som framgår på fakturan. Den eventuella anmälningsavgiften som är 1000SEK per rum ska betalas inom 7 dagar från bokningstillfället. Slutlikvid 30 dagar före ankomst, eller om bokningen görs senare än 30 dagar innan ankomst, ska full betalning erläggas direkt och innan tillträde.
Vad händer om jag inte betalar i tid?
Om vi ej har erhållit anmälningsavgiften eller det totala beloppet i tid som står på fakturan kommer din bokning att avbokas. Notera att ingen betalningspåminnelse kommer att skickas ut. Om du missar betalningen av slutlikvid räknas också detta som avbokning från din sida och du får betala för de avbokningskostnader som framgår av särskilda villkor. Inbetalda avgifter återbetalas ej. Notera även att du som gäst har skyldighet av avboka din bokning direkt om du inte önskar ha kvar din bokning.

Avbokning görs via telefon eller mail. Att inte betala är inte ett alternativ för avbokning.

Vad gäller om jag vill avboka?
Du skall avboka via e-mail info@bruksvallarnas-fjallhotell.se eller via telefon 0684-20125.
Har du bokat via någon av våra säljkanaler ska avbokningen ske via dem. Avbokningar som göres till någon annan än oss eller den bokningskanal du bokat via, anses som ogiltig.
Du ansvarar själv för att den informationen kommer fram.
Avbokning före 30 dagar innan ankomst behåller vi endast den eventuella anmälningsavgiften om inget annat anges vid bokningstillfället.  Inbetalda avgifter återbetalas ej.

Vid avbokning från 30 dagar och fram till ankomstdagen utgår ingen återbetalning. Avbokning ska vara Bruksvallarnas fjällhotell tillhandla senast 24 timmar innan ankomst.

Vad har jag för rättigheter?

 • Om vi inte tillhandahåller rum i utlovat skick eller rätt tidpunkt, och inte klarar av att erbjuda dig ett annat likvärdigt alternativ så har Du rätt att säga upp avtalet och få ersättning med avdrag för de Du redan har hunnit utnyttja.
 • Som hotell är vi skyldiga att se till:
  • Du får en skriftlig bekräftelse på Din bokning.
  • Köpta tjänster överensstämmer med beskrivningen. ( Vi ansvarar inte för löften som personal, researrangörer eller säljkanaler kan ha gjort till Dig utan ansvariges vetskap)
  • Du informeras som alla väsentliga förändringar som rör din bokning.
  • Du får disponera hotellrummet från klockan 15.00 avtalad ankomstdag och till klockan 11.00 avresedagen om inget annat bekräftas. Detta gäller även hotellets andra lokaler.
Vad har jag som resenär för skyldigheter?
 • Du ansvarar själv för att ha  hem-, rese- eller kontokortförsäkring som täcker din resa om ni drabbas av:
  • akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall.
  • inkallelse till krigsmakt eller civilförsvar.
  • Drabbas av väsentlig skada genom bostad, brand, översvämning eller liknande allvarlig händelse.
 • Du måste vårda hotellrummet väl och följa de bestämmelser som gäller.
 • Du ansvarar själv för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier genom att – Du eller någon i ditt sällskap har varit vårdslös. Du får inte använda hotellrummet till något annat än vad som avtalades vid bokning.
 • Du får inte låta fler personer övernatta i boendet än vad som Du uppgav vid bokning.
 • Överträdelse mot rök, husdjursförbud, vallning, spikskor, skid- eller cykelförvaring på rum debiteras med en avgift på skadorna.
 • Miniålder för minst en person i sällskapet är 18 år.
Övrigt:

Klagomål på rummet/stuga skall framföras så snart som möjligt dock senast 12 timmar efter ankomst så Bruksvallarnas fjällhotell har en chans att rätta till problemet.

Vid ändringar i er bokning så fakturan behöver göras om tas en kostnad på 100kr per ändringstillfälle.

Särskilda villkor:

Anmälningsavgift: Vid bokning tidigare än 30 dagar före ankomst tas en bokningsavgift ut som senare dras av från slutbetalningen. Denna avgift ska betalas inom 7 dagar efter bokningen har bekräftats och kommer inte betalas tillbaka om bokningen avbokas.

Bokning senare än 30 dagar innan ankomst ska betalas omgående.

Ändringar av bokning när fakturan är skickad debiteras 250kr per tillfälle och faktura.

Vi reserveras oss för lagändringar, prisändringar samt tryckfel som står utanför vår kontroll.